No products were found matching your selection.
Books
Tactica și Strategia – Nr. 07
Apariție: aprilie 2021
Special: Campania româno-germană pentru eliberarea Basarabiei și nordului Bucovinei.
Desfășurarea campaniei, principalele bătălii, eroi uitați, aspecte mai puțin cunoscute, bătălia pentru Chișinău prin perspectiva ambelor părți, atât română, cât și cu o mărturie inedită sovietică. Considerente de natură tactică și strategică asupra campaniei, inclusiv bilanțul pierderilor de ambele părți. Plus, structura și organigrama Armatei a 9-a Sovietice, cea mai puternică armată sovietică în 1941, cea care stătea în fața românilor în Basarabia, sprijinită de Armata a 18-a sovietică, parte din ea în nordul Bucovinei. Informații poate în premieră.
Din cuprins:
Cedarea Basarabiei. 28 iunie 1940, motivul justificat pentru care am intrat în război în 1941.
Preliminarii. Calea Europei spre război, drumul României spre cedare (cronologie). Puteam rezista pe Nistru? Cedarea. Fapte și eroi necunoscuți, blindate sovietice distruse prin luptă la est de Prut în 1940. Între Scylla și Caribda, decizia României în toamna lui 1940.
Operațiunea München. Campania pentru eliberarea Basarabiei și a nordului Bucovinei (22 iunie – 26 iulie 1941)
Concepția strategică, stabilirea misiunilor de luptă și a structurilor de comandament. Bătălia așteptării (22 iunie – 2 iulie 1941).. Eliberarea nordului Bucovinei. Operațiunile militare din nordul și centrul Basarabiei. Eliberarea Chișinăului și bătălia de blindate din oraș. Operațiunile militare din sudul Basarabiei, luptele de la Țiganca și Epureni. Armata a 9-a Sovietică. Bilanț și concluzii.
Ion Vodă cel Cumplit. Un viteaz pe tronul Moldovei (1572-1574), precursor al marelui Mihai Viteazu, campaniile și războaiele sale
Războiul otomano-venețian și Bătălia de la Lepanto (7 octombrie 1571). Ascensiunea lui Ion Vodă. Prima campanie a anului 1574 (aprilie-mai). Bătălia de la Jiliștea (24 aprilie 1571). Asediul Brăilei și ocuparea Bucureștiului. Bătălia de la Tighina. A doua campanie (iunie 1574). Bătălia de la Cahul (10-14 iunie 1574). Urmări.
BONUS: Ce au în comun filmul 12 Strong și România? Mai multe decât v-ați putea aștepta.
Totul, și multe altele, în paginile revistei.
Între 4 și 7
Reeditarea unuia dintre cele mai bune romane polițiste din perioada interbelică, apărut în România în colecția Danubius în anii ’30